Tento blog je osobnou stránkou, ktorá nevyjadruje pozície a názory žiadnej konkrétnej skupiny, ale výlučne jeho autora.

utorok 23. decembra 2014

Iniciácie so ct. Karma Lhundrub Rinpočhem

Sme veľmi radi, že ct. ngakpa Karma Lhundrub Rinpočhe prijal pozvanie a docestuje nám udeliť túto vzacnu iniciáciu. Rinpočhe sa narodil v 1959 v Lowo Gekar, v kráľovstve Mustang. Karma Lhundrub študoval tantrické praxe v Zilnon Kagjeling. Uskutočnil tradičné trojročné ústranie. Takisto študoval praxe Troma Nagmo až po úroveň 110 obetovaní tsoku v línii Kjabdže Dudžom Rinpočheho. Kým bol v kláštore, takisto sa učil meditáce dzogčhenu, praxe čhöd, recitáciu, výrobu toriem, ako hrať rôzne nástroje, ako aj iné rituálne praxe. V októbri 2002, po obdržaní 13 dňí trvajúceho zmocnenia na Džigme Lingpov Nyinghtik Jabži, Karma Lhundrub bol formálne intronizovaný, ako nepochybná inkarnácia Mahasiddhu Warikcel Thokmeho, Kjabdže Khenpom Čokok Rinpočhem na posvätnom mieste Tso Pema (Lotosové jazero) v severnej Indii. 

(viac o Rinpočhem a jeho aktivitách nájdete na http://karmalhundup.org/bio/ )



"Srdcová esencia Dákiní", alebo tiež Pokladnica Uskutočnenia. Prax Hlbokej cesty Dákini (Ješe Cogjal) je terma Dudžom Rinpočheho, objavená, ako gongter v 1928. Je to hlavná prax dákiní v línii Dzdžom Tersar, a jedna zo štyroch hlavných cyklov teriem Dudžom Rinpočheho.

Korenný text Khandro Thugtik, "Hlboká cesta srdcovej esencie Dákini", vyvstala, ako poklad mysli Dudžom Rinpočheho. Je to prax dákini Ješe Cogjal v jej vonkajšej, vnútornej, tajnej a najtajnejšej forme. S týmto cyklom súvisia komentáre na štyri štádiá praxe: kjerim, tsa-lung, thabla a dzogčhenové praxe trekčö a thögal, ktoré poskytol Dudžom Rinpočhe, ako komentáre. 


Podľa Láma Dečhen Wangmo: "Zaoberajúc sa iba mandalami osvieteného ženstva, tieto inštrukcie a tréningy zahŕňajú tri vnútorné tantra-jogy: mahajogu, anujogu a atijogu."


Miesto a presny čas konania a prípadný organizačný poplatok budú ešte upresnené.


Facebook event link.


Kontakt: gyalpo@azet.sk

Žiadne komentáre: